Zonwering, waar moet ik op letten?

Buiten is aan alles te merken dat de lente al lekker op gang is. Alles staat weer goed in bloei en we zijn inmiddels ook al verwend met heerlijk weer met zomerse temperaturen. Heerlijk, die zon. Al is een beetje schaduw af en toe ook geen slecht idee. Daarom is het belangrijk dat uw huis over de juiste zonwering beschikt. In dit artikel vertellen we u waar u op moet letten bij de aanschaf van zonwering. 

Zonwering is te verkrijgen in vele soorten en maten. Er is keuze uit een enorm assortiment buitenzonwering – zoals terraszonwering, markiezen, rolluiken, screens en buitenjaloezieën – en binnenzonwering, zoals gordijnen, lamellen, jaloezieën en shutters. Om hieruit de juiste keuze te maken, is het belangrijk u af te vragen wat u met uw zonwering wilt bereiken. Alle typen zonwering hebben als belangrijkste functie dat ze zonlicht buitenhouden. Hiermee beschermt u uw meubels en interieur tegen verkleuring door UV-straling en zorgt u ervoor dat het binnen koeler blijft. Maar bepaalde modellen genieten ook nog andere functies. We helpen u hieronder de afweging te maken.

Welke zonwering past bij mij?

Wilt u met uw zonwering ook een schaduwrijk plekje in de tuin creëren? Dan zijn terraszonwering en markiezen iets voor u. Voor zonwering die ook bijdraagt aan de isolatie van uw woning kunt u beter kiezen voor rolluiken. Deze zijn ook in de winter van toegevoegde waarde, omdat ze de warmte binnenhouden en daarmee bijdragen aan een lagere energierekening. Bovendien dienen ze als inbraakpreventie. Keerzijde is wel dat het uitzicht op de tuin verloren gaat. Wilt u dit uitzicht behouden, dan kunt u beter kiezen voor een oplossing waarbij u ook naar buiten kunt kijken, zoals transparante screens, lamellen of (buiten)jaloezieën. Ondanks het behouden uitzicht werken ze toch privacyverhogend, omdat mensen van buiten lastiger naar binnen kijken.

Korting op zonwering

U ziet het: er is veel om rekening mee te houden bij het kiezen van zonwering. Heeft u meer informatie nodig voor het maken van de juiste keuze? Kom dan langs in onze winkel. Onze adviseurs weten u exact te vertellen welk model het best past bij uw wensen en eisen. Bovendien profiteert in de maand april van flinke voorjaarskorting tot 15% op buitenzonwering van Luxaflex.

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>