Botanische planten

Woontrends 2018

Het najaar is begonnen en dat betekent dat er weer veel nieuwe collecties en hippe woontrends voor de deur staan. We duiken graag samen met jullie de toekomst in en nemen een kijkje in de leukste woontrends van 2018. Maak uzelf klaar voor een jaar dat in het teken zal staan van veel kleur en materialen met een hoog knuffelgehalte.

Colorblocking

In 2018 gaan we bijzondere kleurencombinaties terug zien in het interieur. Of het nou kleuren zijn uit hetzelfde palet of juist contrasterende kleuren, met colorblocking mag het allemaal. U kunt hierbij denken aan oker geel, kobalt blauw, mint groen, paars en fuchsia roze. Is zoveel kleur iets te heftig voor u? Kies dan voor maximaal 1 of 2 kleurtinten en hou de rest van het interieur in wittinten of rustige naturelkleuren.

Zachtroze

Poederkleuren en zachtroze zijn trends waar u veel van gaat zien komend jaar. Deze knuffelkleuren komen terug in een matte of velvetuitstraling, vaak met een grijze ondertoon. Van beige tot oud roze en marsala rood, zolang het maar harmonie en gezelligheid uitstraalt. Liever iets meer kleur in huis? Combineer zachtroze dan met kobalt blauw of donkerpaars. Hoe dan ook, deze trend is een stuk veiliger dan het bovengenoemde colorblocking.

Natuurlijke materialen

Waar afgelopen jaar veel metallics en glas in het interieur gecombineerd werden, zullen in 2018 natuurlijke materialen helemaal terug komen. U kunt hierbij denken aan houten meubels en gehaakte en gebreide stoffen en kussens. Een trend die perfect past bij de winter. Hout brengt namelijk van nature sfeer en rust met zich mee en de gehaakte of gebreide stoffen geven een warm gevoel in huis.

Boho & botanisch

Planten in het interieur: een trend die al een tijdje aan de gang is. En gelukkig zet deze trend in 2018 nog even voort. Planten geven namelijk een natuurlijk en fris gevoel in huis. Wissel kleine (hang)planten af met grote groene planten. Wees ook zeker niet bang voor te veel: des te meer planten, des te beter. Wilt u uw botanische interieur nog exotischer maken? Voeg dan een beetje boho toe. Denk hierbij aan franjes, kleurige stoffen en hippe printjes.

 

Geïnspireerd geraakt door deze hippe trends? Kom dan eens langs, wij geven u graag advies!

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>