Wandbekleding, wat zijn de trends?

Voor jaren waren de wanden van de meeste woningen geverfd of behangen in een neutrale kleur als wit. Ruimtelijk, rustgevend, veilig, maar niet heel creatief. Gelukkig durven we anno 2019 wat meer outside the box te denken als het gaat om wanddecoratie. Nieuwe behangcollecties en andere wandbekleding – vaak ontworpen in samenwerking met beroemde designers – zorgen voor meer kleuren en dessins, die van de wanden heuse blikvangers maken. Als specialist in wandbekleding juichen we dit natuurlijk toe. We zetten enkele van onze favoriete trends op een rijtje.

Abstracte wandbekleding

Wanddecoratie wordt al jaren steeds kunstzinniger en abstracter. Snapt ook behangspecialist Hooked ons Walls, waar de behangcollecties grote indruk maken met verrassende dessins in allerlei thema’s. Een behangetje in een effen kleur is er niet bij. Patronen van vlakken, strepen ruiten en geometrische 3D effecten worden afgewisseld met zeer kunstzinnige, sierlijke motieven. En goed nieuws: deze opvallende wandbekleding is ook bij ons verkrijgbaar. We laten u in onze showroom graag kennis maken met alle verschillende mogelijkheden voor op de muren van uw woning.

Klassieke wandbekleding

Designers grijpen terug naar vroeger en laten zich vaker inspireren door klassieke interieurs vol rijkdom en allure. Dat is ook goed terug te zien in de wandbekleding, die tegenwoordig populair is. Denk bijvoorbeeld aan fotobehang met hierin levensechte lambriseringen, lijsten en houten ornamenten opgenomen. Of aan het neoklassieke Versace-behang met de karakteristieke, embleemachtige decoraties, zoals Barocco. Hiermee tovert u de inrichting van uw woning in een handomdraai om tot die van een oud landhuis. Ook het nostalgische bloemetjesbehang is bezig aan een flinke comeback. Maar dan wel met actuele kleurcombinaties, die romantisch aandoen, maar toch voor een modern effect zorgen.

Wandbekleding met steenfineer

Toepassing van natuurlijke materialen is enorm in trek. Ook waar het wandbekleding betreft. Zo zien we steeds meer natuursteen verwerkt op de wanden in de vorm van steenfineer. Een dunne steenlaag van 1 tot 2 mm dik die rechtstreek van een blok echt natuursteen afkomstig is. De laag is licht van gewicht en daarom zeer makkelijk te verwerken op wanden, in vergelijking met zware tegels. Het materiaal is bovendien buigbaar en daarmee geschikt voor op ronde wanden. Ook steenfineer van het merk Cerati is bij ons volop beschikbaar. Daarnaast kunnen we u adviseren over alle verschillende interieurtoepassingen.

Wilt u meer informatie en inspiratie op het gebied van wandbekleding? U bent van harte welkom in onze winkel voor een totaaloverzicht van alle mogelijkheden. Hier vertellen we u ook graag over een vierde trend die ons hart sneller doet kloppen: botanische wandbekleding, die zich kenmerkt door mooie bladmotieven, vogels, groen en okergelen.

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>