PVC Vloeren

PVC vloer

PVC vloer: ijzersterk en makkelijk te onderhouden

PVC vloer incl. leggen en verlijmen al vanaf €28,50/m2!

Een PVC vloer wordt steeds meer gekozen door bedrijven en particulieren.  Niet vreemd, want naast het feit dat ze slijtvast en makkelijk te onderhouden zijn, zijn ze ook vochtbestendig. Ideaal voor in de badkamer bijvoorbeeld. Ook is de look ‘n feel van PVC te vergelijken met een parketvloer. Dit komt door de natuurgetrouwe dessins en de voelbare lijnen. PVC sluit altijd aan op uw smaak, doordat het materiaal verkrijgbaar is in verschillende kleuren, designs en structuren. Het kenmerkt zich als een realistische nabootsing van natuurlijke materialen als hout, natuursteen, metaal en leder. Zo is de vloer onder andere verkrijgbaar met een betonlook of houtlook.

Een PVC-vloer is verkrijgbaar als losse stroken die je kan vastlijmen of als click laminaat. Dit laatste is vergelijkbaar met het leggen van laminaat. Bij het plakken van een PVC-vloer is geen ondervloer nodig, mits het een betonvloer/cementdekvloer is. Doordat het direct op de betonnen vloer verlijmd wordt en het tevens goed warmte geleidt, is deze vloer ook uiterst geschikt voor vloerverwarming. Bij beschadigingen worden de stroken die beschadigd zijn vervangen waardoor de vloer makkelijk te repareren is.

 

Aandachtspunten van PVC-vloeren

Hoewel PVC en vinyl erg op elkaar lijken en beide gemaakt zijn van kunststof, zijn er wel degelijk verschillen tussen de vloeren. Daar waar PVC-vloeren erg duurzaam zijn, is dit bij vinyl erg prijsafhankelijk. Dit heeft te maken met de dikte van de top- en beschermlaag. Een goedkope vinylvloer lijkt misschien aantrekkelijk, maar gaat vaak minder lang mee. Dit geldt ook voor de kleurvastheid van de vloer. Vinyl is daarbij verkrijgbaar in twee meter en vier meter, terwijl PVC verkrijgbaar is in stroken of tegels.

 

Geweven vinyl vloer

Bij een geweven vinyl vloer van Ntgrate worden de eigenschappen van PVC en vinyl gecombineerd. Deze vloer heeft een slijtvaste bovenlaag en een sterke backing met een pvc-schuimlaag. Hierdoor is de vinyl vloer onverwoestbaar, onderhoudsvriendelijk en bijna geluidloos. De vloer is verkrijgbaar als losse tegel, rol van 2 meter en een plankenvloer met Klic-systeem.

 

Merken

mFLOR, Therdex, Viva floors, Ntgrate, Coretec en Forbo

Wij kijken met u mee naar de juiste maatvoering en kunnen alle vloeren leggen en egaliseren met onze eigen vakkundige monteurs in huis. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een PVC vloer? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel in Deventer.

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>