Kiezen van een vloer voor de woonkamer

Kiezen van de vloer voor de woonkamer

In de woonkamer moet er met een gerust hart worden gespeeld en ontspannen. Dit maakt het kiezen van een vloer voor de woonkamer lastig. Elke vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij zetten een aantal vloeren op een rij!

Criteria voor het kiezen van een vloer

Er zijn verschillende vloeren die geschikt zijn voor de huiskamer. De keuze is afhankelijk van uw wensen. Wilt u in de toekomst verhuizen van huurhuis naar koophuis? Dan is het noodzakelijk dat de vloer makkelijk mee kan naar het nieuwe huis. Is het belangrijk dat de vloer moeiteloos combineert met uw interieur? Een PVC vloer in hout- of betonlook is enorm veelzijdig qua interieurcombinaties. Door uw wensen in kaart te brengen, wordt de keuze van een vloer een stuk makkelijker.

PVC vloer voor intensief gebruik

PVC is de onderhoudsvrije vloer die wel tegen een stootje kan. Een PVC vloer is ideaal voor (grotere) gezinnen en huisdieren. Op een PVC vloer kan gerust geleefd worden. De vloer is makkelijk schoon te maken, zo is een keer knoeien geen enkel probleem. Qua stijl past het bij ieder interieur. Er is veel keuze uit houtdessins en steenmotieven. Doordat de vloer in stroken of tegels verkrijgbaar is, kunt u zelf het legpatroon bepalen.

Betaalbaar vinyl voor een klein huishouden

Vinyl geeft de huiskamer een warme en zachte uitstraling. De krachtige vloer is geluiddempend, isolerend, antistatisch en vochtbestendig. Het is gemakkelijk te schoon te maken door de sterke top- en beschermlaag. Daarnaast is het enorm veelzijdig qua design en kleur. Het wordt geleverd in banen van 2, 3 en 4 meter breed. Qua aanschaf is het een stuk voordeliger dan PVC en marmoleum. Vinyl is ideaal voor een klein huishouden, een tijdelijke woning of een laag budget.

Creatieve vloer met geweven vinyl

De geweven vinyl vloer van Ntgrate® is een vrij nieuwe vloer. Het unieke aan de Ntgrate® vloeren zijn de mogelijkheden. Er zijn diverse slijtvaste designs, van eenvoudig tot creatief. De designs kan je eenvoudig met elkaar combineren voor zowel speels als harmonieus effect. De vloer is vuilafstotend en brandvertragend. Ntgrate® is er in tegelvorm (50x50cm), rolvorm (2m) en klic planken.

In de uitgebreide brochure van Ntgrate® staat een overzicht van de verschillende designs. In onze showroom zijn de tegels in het echt bewonderen.

Duurzaam linoleum voor tientallen jaren plezier

Marmoleum, ook wel linoleum, wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Deze duurzame vloer is antistatisch en dempt geluid en trillingen. De vloer is dankzij zijn onderhoudsvriendelijke eigenschappen geschikt voor mensen met allergieën. Daarnaast is de vloer ijzersterk, isolerend en geschikt voor vloerverwarming. Ook qua ontwerp kunt u alle kanten op.

Linoleum is qua prijs ongeveer gelijk aan een PVC vloer. Net als PVC gaat linoleum minstens 20 tot 25 jaar mee. De vloer is minder geschikt voor natte ruimtes, zoals de badkamer. Voor het mooiste resultaat kan de vloer het beste gelegd worden door een vakman. Dit voorkomt beschadigingen aan de vloer.

Tapijt voor warmte en isolatie

In plaats van een vloer kunt u ook kiezen voor tapijt. Tapijt dempt geluid, werkt isolerend en zorgt voor sfeer in de huiskamer. Daarnaast zijn de combinaties qua designs en kleuren eindeloos. Hierdoor is tapijt makkelijk te combineren in uw interieur.

Vloerverwarming

Vloerverwarming verminderd energiekosten, geeft een gelijkmatige warmteverdeling en is volledig onzichtbaar. Wij hebben de geschikte vloeren voor vloerverwarming op een rijtje gezet.

Effect van kleur op de huiskamer

Naast het kiezen van de soort vloer in de woonkamer, is de kleur ook belangrijk. De ene kleur maakt de woonkamer groot en open, de andere kleur maakt het geheel compact en knus.

Huiskamer groter maken

Door de ene wand donkerder te schilderen dan de andere wand, krijgt de kamer een breder effect. Zijn de wanden in de huiskamer geverfd in donkere kleuren? Lichte vloeren geven een donkere kamer optisch meer ruimte. Het contrast in licht en donker legt de nadruk op de horizontale lijnen, zo gaat alle aandacht naar uw meubilair.

Kleuren: subtiel gebruik van pastelkleuren en koele kleuren maken de huiskamer groter. Ook het gebruik van één kleur zorgt voor een open, rustig geheel.

Huiskamer kleiner maken

De huiskamer wordt optisch knusser en kleiner door lange wanden in een donkere kleur te verven. Is het plafond hoog en wilt u deze meer bij de kamer betrekken? Verf het plafond in een donkere teint, hierdoor lijkt het plafond lager. Ook een donkere vloer maakt de kamer optisch kleiner.

Kleuren: warme kleuren, zoals rood tinten, maken de ruimte qua beleving kleiner. Kies kleuren van dezelfde toonwaarde, zo is de kamer in harmonie.

Alles valt en staat met het type ondervloer. Onze vakmensen hebben ervaring in het leggen van vloeren. Voor goed advies kunt u contact met ons opnemen of langskomen in onze winkel.  

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>