WONING- EN PROJECTINRICHTING

Verduisterende gordijnen: kant en klaar of op maat gemaakt

Verduisterende gordijnen houden het daglicht tegen. Hoe dikker en grover de stof, hoe beter de isolatie en akoestiek. Waar moet u opletten bij het aanschaffen van een zonwerend gordijn? Onze interieuradviseurs leggen het uit!

Geschikt gordijn per kamer

Verduisterende gordijnen weren niet alleen daglicht, ze zorgen ook voor goede isolatie. Dit maakt de gordijnen uitermate geschikt in de slaapkamer. Met name slaapkamers die voorzien zijn van enkel glas profiteren van de isolatie van de verduisterende gordijnen. Wilt u de zon beperken in de woonkamer? Kies voor een overgordijn die de felle zon tegenhoudt, maar nog wel licht doorlaat. Dan kunt u alsnog ongestoord televisiekijken.

In sommige kantoren kan een zonwerend gordijn ook wenselijk zijn, bijvoorbeeld als er gebruik wordt gemaakt van een beamer.

Voordelen van een verduisterend gordijn

Verduisterende gordijnen houden licht inval tegen. Maar daarnaast zorgen ze ook voor:

  •   Goede isolatie. De stof houdt de warmte binnen. Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatie.
  •   Reflectie van warmte en licht. Gordijnen met een lichte achterzijde zijn ideaal in de zomer.
  •   Verbetering van de nachtrust. Een donkere slaapkamer zorgt ervoor dat u sneller in slaap valt en dieper slaapt.
  •   Demping van het geluid. De dikte en grofheid van de stof absorbeert het geluid en voorkomt een hol geluid in de kamer.
  •   Afwering van inkijk van buitenaf. De stof van het gordijn, voorkomt dat er iemand naar binnen kan kijken.

Overgordijnen tegen zonlicht

Er zijn ontelbare mogelijkheden om om daglicht tegen te gaan. Zo kunt u kiezen uit een overgordijn, rolgordijn, plisségordijn, Twist rolgordijn en vouwgordijn. Onze adviseurs kijken graag wat het beste in uw kamer past.

De populairste keuze is het overgordijn. Overgordijnen kunnen gevoerd worden. Dit is aan te raden bij mooie kwetsbare stoffen zoals linnen, katoen en zijde. De voering beschermt de stof tegen verkleuring. Een gevoerd gordijn valt mooier en krijgt meer volume. Gevoerde overgordijnen of dikke overgordijnen zijn ook zonwerend en isolerend, bijvoorbeeld velours gordijnen.

Gordijnen verduisterend maken

Ons brede assortiment bestaat uit verschillende kant en klare verduisterende gordijnen. Zo heeft u ruime keuze uit verschillende kleuren, materialen, merken en soorten. Valt u keuze op een ander overgordijn? Dan is het mogelijk om het gordijn verduisterend te maken. Dat kan met (een extra laag) verduisteringsstof achter het gordijn. Onze gordijnateliers waarmee wij samenwerken, kunnen een verduisterende stof achter uw gordijn naaien.

Verduisterende gordijnen op maat

Onze medewerkers maken uw gordijnen geheel op maat en verzorgen de montage. U kunt ons uitgebreide assortiment in de showroom bewonderen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel!

© 2019 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon