Modern huis

Modern huis in Bathmen | Verbouwen en renoveren

Een bestaande woning verbouwen tot een modern huis. Hoe pak je dat aan? Deze vraag legde een familie uit Bathmen ons voor. Met onze kennis en ervaring hebben we de woning volledig getransformeerd én gemoderniseerd.

Persoonlijk interieuradvies

Een modern huis is voor iedereen verschillend. Maar elke renovatie begint met een goed ontwerp. Onze interieurontwerpster heeft samen met de familie een moodboard gemaakt. Hierop komen alle interieur wensen van de familie samen. Zo mochten een aantal bestaande meubelen niet ontbreken in het ontwerp. Een belangrijke rol speelden twee fauteuils met een zwart/oranje streep, een taupekleurige fauteuil en oranje gekleurde gordijnen. Op basis van de wensen is er een 3D ontwerp gemaakt en is een kleur- en materiaalkeuze gemaakt.

Verbouwen van het huis

De kleur van een vloer heeft een enorme impact op het gevoel van de grootte. Om die reden is de oude vloer eruit gehaald en vloerverwarming geïnstalleerd. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en is (niet geheel onbelangrijk) geheel onzichtbaar! Daarboven hebben onze vakmensen een PVC-vloer gelegd. PVC-vloer is sterk, geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming.

De rest van de benedenverdieping stond in het teken van modernisatie. Zo is er met het oog op de toekomst zijn er een slaapkamer en badkamer gecreëerd. Er zijn wanden geplaatst en nieuwe kozijnen geïnstalleerd. De wanden en plafonds zijn opgefrist door ze helemaal glad te stuken. Om nog meer openheid te creëren is er een nieuwe keuken geplaatst. Deze keuken biedt uitzicht op de eettafel, waardoor het eet- en kookgedeelte samenkomt. Ook is er een raam geplaatst. In deze nieuwe keuken kan plezierig gekookt en gegeten worden.

Modern huis met nieuwe en oude meubels

In een modern huis hoort ook voldoende licht. Hiervoor zijn de Duette Shades van LuxaFlex geplaatst. Deze zorgt dankzij zijn honinggraatstructuur voor een goede isolatie. Daarnaast werken ze geluiddempend en is het verkrijgbaar in een top-down/bottom-up systeem.

De juiste kleuren maken een ruimte modern, knus en optisch groter. In de woning zijn de volgende kleuraccenten gebruikt:

  • Een licht vergrijsde PVC-vloer met een eiken houtprint.
  • Een mooie hoge MDF-plint om de aandacht naar de vloer te trekken.
  • Toepassing van diverse lichte grijstinten op wanden.
  • Het laten terugkomen van kleuren, waaronder het oranje in het wollen karpet en in de kunst aan de wand.

Het herbruiken van de meubels en accessoires was ook een belangrijk onderdeel. Onze meubelstoffeerders hebben de banken opnieuw gestoffeerd. Zo zit de bank weer als nieuw en past het bij de nieuwe vloer. De gordijnen zijn vermaakt voor zowel de benedenverdieping als de bovenverdieping.

Alle inspanningen hebben gezorgd voor een licht, modern huis dat je bijna niet herkent.

Gebruikte materialen 

  •       Duette Shades 32 mm in de kleur 9220. Met top down bottom up systeem en smartcord  bediening
  •       Kleed van Brink & Campman Cobble in de kleur 29201
  •       Meubelstof Birk 08 van De Ploeg (bankstel)
  •       PVC vloer 6880 van  Vivafloors 

Recensie van de familie

Vorig jaar namen we het besluit om te verhuizen van het buitengebied naar een dorp met alle voorzieningen in de buurt. We wilden de aangekochte woning rigoureus verbouwen en kwamen voor de keuzes: Wat nemen we mee? Wat willen we vernieuwd? Welke vloerbedekking nemen we en last but not least welke kleuren?

Hiervoor zijn we ons gaan oriënteren en zo kwamen we bij Groen Woning- en Projectinrichting terecht. We kregen de indruk, dat onze vragen professioneel werden opgepakt. Door sfeer te proeven in zowel ons oude als het nieuwe huis en te praten over wat wij mooi en belangrijk vinden kregen zij een indruk van ons en onze woonwensen. Wij kregen vervolgens een voorstel aangereikt met diverse keuzes en in een gesprek werden de verschillende mogelijkheden toegelicht. Hierdoor werd het ons makkelijk gemaakt om afgewogen keuzes te maken.

Nu wonen we enige tijd in ons nieuwe huis en genieten we dagelijks. Door gebruik te maken van veel oude elementen uit het oude, waar nodig opnieuw gestoffeerd, met bijpassende kleuren van gordijnen, muren en vloer voelt het als “thuis”. Soms knijpen we in onze armen: “dromen we?”.

Ook toe aan een moderne woning? Laat je inspireren door onze vakmensen. Kom langs in onze winkel of neem contact op.

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>