Verkoelen in huis

Vier tips om het huis te verkoelen

De temperaturen lopen weer flink op. Heerlijk tijdens een vakantie, maar in huis kan het te heet onder de voeten worden. Wij geven vier tips om het huis te verkoelen en summerproof te maken!

1. Goede isolatie

Een goede isolatie houdt de warmte buiten. Houd de ramen overdag gesloten en zet ze in de avond open. De silhouette shades van Luxaflex zijn ideaal om de lichtinval mee te bepalen. De achterkant is van zonreflecterend materiaal. Hierdoor neemt de warmte af met 25%! Zet de bovenste ramen wel open, want warme lucht stijgt op. Tip: in bepaalde gevallen is er subsidie beschikbaar voor het isoleren van je woning!

2. Dunne materialen 

Een leren bank is stijlvol, maar kan plakkerig aanvoelen in de zomer. Een andere keuze in materiaal kan wonderen doen. Onze meubelstoffeerders kunnen elk item voorzien van een nieuwe look. Van klassiek tot modern en van linnen tot mohair. Hetzelfde geldt voor accessoires zoals karpet en kussens. Lichte stoffen maken een groot verschil, niet alleen in aanzicht maar ook qua temperatuur!

3. Groen moet je doen

Stenen houden warmte vast, vandaar dat het balkon op hete dagen warmte lijkt uit te stralen. Voorzie het balkon van een waterproof vloer, planten en een goede zonnewering. Heeft u een tuin? Verander deze in een botanische oase met klimplanten, een groen gazon en een flinke boom voor schaduw. Een plat dak kan ’s avonds besproeit worden met koud water voor extra verkoeling.

4. Verkoelen in de nacht

Slapen is een stuk lastiger als het heet is. Zonwerende gordijnen kunnen een oplossing zijn. Ze houden de zon tegen én maken de slaapkamer donker. Haal voor het slapen de stekkers uit het stopcontact. Apparaten kunnen een hoop warmte produceren. Toe aan nog meer verkoeling? Verplaats dan het wasrek met natte was naar de slaapkamer!

Meer informatie over het verkoelen maken van uw huis? Wij bieden gratis interieuradvies aan en helpen graag!

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>