Een man maakt een keuze uit verschillende PVC vloeren.

Alles over PVC vloeren

Het uitkiezen van een vloer kan een lastige opgave zijn. Welk materiaal, welke kleur en welke vorm? De mogelijkheden lijken soms eindeloos. Niet alleen de smaak is bepalend, iedere vloer heeft ook zijn eigen eigenschappen en is daardoor niet altijd even geschikt voor iedere ruimte. We geven daarom graag meer duidelijkheid over verschillende vloeren. Vandaag vertellen we alle ins en outs over PVC.

Duurzaam, ijzersterk en makkelijk te onderhouden

Eigenlijk zitten er nagenoeg geen nadelen aan deze vloer, niet gek dat PVC daarom ook erg populair is geworden. Nog niet zo lang geleden was PVC vooral bekend bij bedrijven. Dit kwam doordat de vloer makkelijk te onderhouden is en bovendien erg sterk is. Tegenwoordig kiezen ook steeds meer huishoudens voor een vloer van PVC. Niet vreemd: naast het feit dat ze slijtvast en makkelijk te onderhouden zijn, zijn ze ook vochtbestendig. Ideaal voor in de badkamer bijvoorbeeld. Ook is de look en feel van PVC te vergelijken met een parketvloer. Dit komt door de natuurgetrouwe dessins en de voelbare lijnen.

Is vinyl niet hetzelfde?

Hoewel vinyl en PVC erg op elkaar lijken en beide gemaakt zijn van kunststof, zijn er wel degelijk verschillen tussen de vloeren. PVC vloeren zijn namelijk erg duurzaam, bij vinyl is dit erg prijsafhankelijk. Dit heeft te maken met de dikte van de top- en beschermlaag. Een goedkope vinylvloer lijkt misschien aantrekkelijk, maar gaat vaak een stuk minder lang mee. Dit geldt trouwens ook voor de kleurvastheid van de vloer. Daarbij is vinyl verkrijgbaar in twee of vier meter breedte en is PVC verkrijgbaar in stroken of tegels.

Lijmen of klikken

Een PVC vloer is vast te lijmen of vast te leggen met klikverbinding. Dit laatste is voordeliger en vergelijkbaar met het leggen van laminaat. Bij het leggen van een PVC vloer is geen ondervloer nodig, mits PVC direct op een beton/cementdekvloer verlijmd wordt. Doordat PVC warmte goed geleid, is het tevens geschikt voor vloerverwarming.

Wij kijken met u mee naar de juiste maatvoering en kunnen alle vloeren leggen inclusief egaliseren met onze eigen vakkundige monteurs in huis. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel!

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>