Kiezen van gordijnen

Kiezen van nieuwe gordijnen: vijf aandachtspunten waar je op moet letten

Gordijnen isoleren, verduisteren en bepalen de sfeer in huis. Redenen genoeg om vijf aandachtspunten op een rijtje te zetten voor het kiezen van nieuwe gordijnen. 

Lengte

De juiste afmetingen zijn wellicht het belangrijkste bij het kiezen van nieuwe gordijnen. Een gordijn kan nog zo mooi zijn, maar met een verkeerde afmeting verdwijnt het effect. Een gordijnrail of -roede die 20 centimeter breder is dan de ramen, geeft een juiste indicatie van de hoeveelheid stof. Ook de lengte is van belang. Wilt u bijvoorbeeld dat de gordijnen tot de grond komen of moeten ze stoppen bij de onderkant van uw raam? Wanneer u de maat weet, kan u zich focussen op het materiaal en de kleurkeuze.

Tip: twijfelt u over de juiste afmeting? Gebruik dan de tool van Berekenen.nl.

Materiaalkeuze

Het materiaal domineert het effect van het gordijn. Lichte stoffen zorgen voor een zwierig en sfeervol effect. Zware stoffen zorgen juist voor verduistering en isolatie. In woonruimtes worden vaak inbetweens gebruikt. Inbetween gordijnen zitten qua materiaal net tussen licht en donker in. Hierbij profiteer je van isolatie en privacy met een romantisch effect. Shutters zijn met hun verstelbare, horizontale lamellen een goed alternatief in de keuken.

Stofkeuze

Natuurlijke stoffen zoals wol en linnen zorgen weliswaar voor een boho effect, maar kunnen krimpen door de luchtvochtigheid in huis. Neem bij natuurlijke stoffen een ruime zoom en laat vijf centimeter aanmeten.

Aandachtspunten voor het kiezen van nieuwe gordijnen

Kleur of print

Gaat u voor een gewaagde print? Een design in het gordijn maakt het geheel speels en kleurrijk. Houd hierbij rekening dat het patroon gelijk doorloopt. Liever teveel stof dan te weinig! Pas het gordijn aan op het design of ga juist voor een verfrissende tegenhanger.

Afwerking

Gordijnen die over de grond vallen (met een min. lengte van 200 cm) hebben een dubbele plooi nodig. Twijfelt u over de juiste afwerking? Onze stoffeerders helpen u graag. Ook het ophangsysteem speelt een grote rol in de look van de gordijnen. Er is keuze uit rails, roede, lussen of ringen. Wat past beter bij uw huis? Een gordijnrails wordt het meest gebruikt vanwege de prijs/kwaliteitverhouding.

Advies nodig bij het kiezen van nieuwe gordijnen?

Wilt u vrijblijvend advies over bij het kiezen van nieuwe gordijnen? Wij hebben een ruim assortiment van verschillende merken en materialen. Kom gerust langs in de winkel of maak een afspraak voor gratis interieuradvies!

Foto: Artelux

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>