Kinderkamer

Handleiding voor een leuke kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is een onderneming waar u de creativiteit de vrije loop kunt laten. Volg onderstaande tips voor een kindveilige, plezierige en pragmatische wooninrichting.

Vloer

De ideale vloer in een kinderkamer ziet er warm en knus uit en is makkelijk schoon te houden. Daarom is een PVC-vloer raadzaam. Een PVC-vloer voelt aangenaam aan de voeten en heeft bovendien een hoge vochtbestendigheid. Hierdoor is het geen probleem als uw kind bijvoorbeeld knoeit met vloeistoffen. Een leuk karpet zorgt voor een extra behaaglijke sfeer. Let hierbij wel op dat dit karpet wasbaar is.

Muren

In een kinderkamer mag alles wat creatiever en speelser zijn. Daarom mogen de muren opvallender zijn dan de rest van de woning. Kinderen hebben de voorkeur voor primaire kleuren die warm en vriendelijk zijn. Als u een muur wilt voorzien met een donkere contrasterende kleur, kies dan voor de muur met de meeste lichtinval. Geef de andere muren een lichte kleur om de kamer niet te klein doen lijken.

Gordijnen

Ook de gordijnen mogen kleurrijk en opvallend zijn. Laat het kind meebeslissen in patronen en kleuren. Kies bij voorkeur voor gordijnen die koordloos zijn of door u elektrisch te bedienen valt.

Meubels

De juiste meubels voor een kinderkamer zijn kindveilig, stabiel en afwasbaar. Vermijd scherpe hoeken en kijk of de meubels tegen een stootje kunnen. Ook kunt u nooit genoeg bergruimte hebben! Kijk daarom ook naar multifunctionele meubels met extra bergruimte, zoals een bed met ingebouwde kast.

Als u uw kind bij elke keuze betrekt kunt u samen voor een leuke omgeving zorgen om in te spelen, leren, knutselen en slapen.

 

Wij geven gratis interieuradvies! Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel!

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>