dames voeten die lopen over een bruine vinyl vloer

Alles over vinyl vloeren

Het uitkiezen van een vloer kan een lastige opgave zijn. Welk materiaal, welke kleur en welke vorm? De mogelijkheden lijken soms eindeloos. Niet alleen de smaak is bepalend, iedere vloer heeft ook zijn eigen eigenschappen en is daardoor niet altijd even geschikt voor iedere ruimte. We geven daarom graag meer duidelijkheid over verschillende vloeren. Vandaag vertellen we alle ins en outs over vinyl.

De laagjesvloer

Vinyl is een kunststof vloer die bestaat uit meerdere lagen. Niet de dikte van de onderlaag van de vloer, maar de dikte van de toplaag en de samenstelling van de onderlagen bepalen de kwaliteit.

Praktisch en betaalbaar

Vinyl bevat veel pluspunten en is in zekere zin te vergelijken met PVC. Zo is er een ruime keuze wat betreft uiterlijk: van hout structuren tot tegel design of toch liever een betonlook, vinyl maakt het mogelijk. Praktisch gezien biedt deze vloer ook veel voordelen. Zo is vinyl geluiddempend, isolerend en vochtbestendig. Daarnaast is de vloer erg makkelijk in onderhoud en laat zich gemakkelijk dweilen en stofzuigen. Ook geen onbelangrijk gegeven: vinyl is relatief betaalbaar. Zo kan bijvoorbeeld een echte houten vloer soms al snel het dubbele kosten.

Aandachtspunten

Het is belangrijk dat u op een aantal dingen let tijdens het kiezen van een vinyl vloer. Zo lijkt een goedkope vloer aantrekkelijk, maar dit kan soms afdoen aan de kwaliteit.

Wij geven u graag advies bij het zoeken van een goede vloer om zo tot de juiste keuze te komen. Onze vakkundige monteurs leveren en installeren de vloer zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel!

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>