tapijt vloeren van Desso in grijs kleuren

Alles over tapijt

Een vloer uitkiezen kan best lastig zijn. Kiest u voor een harde ondergrond of juist zacht materiaal zoals tapijt? En dan is er ook nog een breed scala aan kleuren en patronen: keuzes te over! Groen helpt u graag om wegwijs te worden tussen alle mogelijkheden. Vandaag vertellen we alles over tapijt.

Tapijt is zo oud als de weg naar Rome en wordt al jaren als vloer- en wandbekleding gebruikt. Tapijt bestaat uit een ondergrond van jute of kunststof waarop losse draadeinden of lussen zijn aangebracht. Vaak van materialen zoals katoen, wol, kunstgaren of sisal en is zowel hoog- als laagpolig verkrijgbaar.

Voordelen

Tapijt vloeren zijn enorm comfortabel: ze voelen zacht en warm aan en brengen sfeer in huis. Ook kunt u veel kanten op qua design, hoewel veel mensen vaak denken van niet. Tapijttegels bieden de mogelijkheid om verschillende kleuren combinaties te maken. Of ga los met verschillende patronen op uw vloer. Ook is de vloer niet glad en daardoor veiliger omdat men minder snel uitglijdt.

Aandachtspunten

Tapijt biedt veel voordelen maar er zijn ook enkele aandachtspunten. Onthoudt wel, tapijt is bijna niet te vergelijken met harde vloeren zoals PVC of vinyl. Omdat tapijt van stof is, blijven er sneller haren en stoffen in vast hangen. Ook is vuil en vocht moeilijker te verwijderen uit hoogpolig tapijt en vraagt daarom meer onderhoud.

Geïnteresseerd in een vloer dat sfeer en warmte creëert? En benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Groen! Naast inspireren en adviseren leveren en installeren onze vakkundige monteurs de vloer bij u thuis. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>