man cave

Man cave: 5x interieur inspiratie voor mannen

Vaderdag staat voor de deur. Een goede reden om vaders in het zonnetje te zetten! In Amerika is het fenomeen ‘man cave’ een waar begrip. Een man cave is een plek waar mannen hun hobby ongestoord kunnen uitoefenen. Geheel in het teken van vaderdag zetten wij vijf stoere mannenkamers op een rijtje ter inspiratie. 

1. Donkere muur

Een donkere muur geeft de kamer een luxe en ruime uitstraling. Daarnaast kalmeert de donkere kleur de ogen. Een perfecte kamer om ’s avonds bij te komen van een drukke dag. Oogt het geheel te donker? Maak dan gebruik van diverse kleuraccenten. Denk aan een speels gordijn, opvallende prints en uiteenlopende materialen.

2. Natuurlijk hout

Trendy, stoer en niet teveel tierelantijntjes. Speel met het hout door de aardse kleuren (mosterdgeel, bordeauxrood en lichtgrijs) terug te laten komen in accessoires of meubels. Ook een PVC-vloer – die tegenwoordig niet meer van een houten vloer te onderscheiden is – zorgt voor een natuurlijke look ’n feel. Een PVC vloer is niet alleen slijtvast en vochtbestendig, maar past ook in elke kamer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

3. Industrieel en rustiek

De bakstenen trend is nog lang niet voorbij. De stenen geven de kamer een industriële en stoere look. Versterk het effect met verschillende stoelen, een lamp met een industriële look of een grof gebreid vloerkleed. Met een zacht tapijt zorgt u ervoor dat de warmte in de kamer terugkomt. Het resultaat is een stoere man cave om een drankje in te doen of te genieten van een vriendschappelijk spelletje poker.

4. Karakteristieke muur

Een kamer transformeren tot man cave hoeft niet veel moeite, tijd of geld te kosten. Het kan simpelweg door één ding te veranderen: de muur. Een nieuw behang geeft de kamer meer karakter en zorgt voor een luxe uitstraling. Een subtiele kleur kan helpen om opvallende meubels, zoals een leren fauteuil, beter uit te laten komen. Meer diepte in het geheel wordt gecreëerd door kunst te plaatsen, zoals een abstract schilderij.

5.  Mannenkantoor

Een man cave kan ook dienen als rustige werkplek. Planten hebben een positief effect op het geheugen, focus en productiviteit. Zorg daarbij voor genoeg zonlicht (en water!) voor uw botanische tuin. Last van de zon op uw scherm? Met inbetweens kunt u zelf bepalen hoeveel daglicht u wilt binnenlaten. Niet alleen handig, maar ook ontzettend sfeervol. Zo transformeer je een kantoor tot een man cave waarin u ongestoord kunt werken.

Wilt u meer inspiratie voor een man cave? Wij bieden ook gratis interieuradvies op maat en helpen graag bij het zoeken van de juiste wooninrichting.

© 2020 Groen Woning- en Projectinrichting   |   Cookie statement   |   Privacy statement   |   All rights reserved   |   Realisatie: Ongewoon
/Uis'), '', $output);?>